top of page
7.jpg

Online therapie

Psychologenpraktijk O.C. Rozendaal

Binnen de basis GGZ ben ik werkzaam als BIG-geregistreerde GZ-psycholoog.  Ik bied kortdurende behandeling voor vrouwen met lichte tot middelzware klachten. In de therapie werk ik veel met cognitieve gedragstherapie, acceptance & commitment therapie, EMDR en oplossingsgerichte therapie. Alle behandelingen verlopen via beeldbellen (online). 

 

Ik bied hulp bij:

 •  Zelfbeeldproblemen

 • Identiteitsproblemen en dertigersdilemma/quarter life crisis

 • Overspannenheid en stress

 • (Faal)angstklachten en trauma

 • PMS en PMDD

 • Somberheid en depressieve klachten

 • Klachten gerelateerd aan discriminatie, racisme en uitsluiting

 • Klachten die samenhangen met de culturele/religieuze achtergrond of migratieachtergrond

Werkwijze

Kennismaking en intake
Er vindt eerst een gratis kennismaking (telefonisch of via beeldbellen) plaats, deze vrijblijvende kennismaking is bedoeld om een globaal beeld van je klachten te krijgen en om te onderzoeken of wij een juiste match zijn, of dat een andere psycholoog beter aansluit bij je behoeften. De kennismaking duurt ongeveer 20 minuten. Als je besluit om te starten met een behandeltraject, dan volgt een intakegesprek. In dit gesprek ga ik dieper in op je klachten en achtergrond om een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek en je hulpvraag. Er wordt een diagnose gesteld. Samen maken we een behandelplan met concrete, haalbare doelen en maak ik een  een inschatting van het aantal behandelsessies.

Hoe snel kun je terecht?

Wachttijd tot aan kennismaking: 1 week

Wachttijd tot aan intake: 1 week

Wachttijd tot aan behandeling: 1-2 weken na de intake
Laatst geüpdatet: 01-02-2024

Behandeling
Na de intake wordt gestart met de behandeling. De duur van de behandeling varieert van vijf tot twaalf gesprekken. De intake duurt ongeveer 90 minuten, vervolgsessies ongeveer 60 minuten. Meestal vinden gesprekken eens per twee weken plaats. EMDR sessies zijn vaak wekelijks en duren meestal tussen de 75-90 minuten. De voortgang van de behandeling wordt steeds geëvalueerd, zo nodig met korte vragenlijsten. Soms kan het handig of nodig zijn om contact te hebben met de verwijzer, dit gebeurt alleen met jouw toestemming. In de laatste sessie evalueren we je doelen en maken we een preventieplan, zodat het ook na de behandeling goed met je blijft gaan.

lan-gao-Q8_8Dc0WIAI-unsplash.jpg
"Odyl is een prettige behandelaar, ze begrijpt je en creëert een vertrouwelijke sfeer, ze prikt precies door tot de kern. Ik kijk heel positief terug op mijn traject met haar."

Top 3 voordelen van online therapie

 1. Je hebt geen reistijd. Dit maakt de therapie een stuk toegankelijker. Je kan de sessie(s) namelijk plannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld tussen werk door of als je een druk schema of kinderen hebt.

 2. Je bent direct thuis na de sessie. Dat kan heel fijn zijn wanneer je een heftige sessie of EMDR hebt gehad en daardoor vermoeid bent. Na een EMDR-sessie wordt direct autorijden vaak afgeraden. Dat probleem heb je dan niet.

 3. Hulp vanuit je vertrouwde omgeving. Voor sommige mensen kan het fijn zijn om over hun gevoelens en gedachtes te praten vanuit hun vertrouwde omgeving. Dit verlaagt de drempel naar hulp en vergroot de openheid van mensen. Wat alleen maar ten goede komt aan de therapie.

bottom of page